Kan man slappe av og nyte valp- og unghundtiden?

valp og unghund, onlinekurs

 

I år har jeg fått to nye valper (nå unghunder på 7 og 10 måneder). Det var ikke planlagt, men sånn ble det. Før dette var det over 8 år siden sist jeg hadde valp selv.

Jeg har jo holdt valp- og unghundkurs, men det blir ikke det samme. Det er på hjemmebane det meste skjer.

Det er nå grunnlaget legges for resten av livet! Det er både spennende og skummelt på en gang. Denne tiden er så viktig.

Hver eneste uke hører jeg «Åh skulle ønske jeg visste dette når hunden min var ung, da kunne nok mange utfordringer vært unngått» eller «Hadde jeg visst dette før, hadde alt vært så mye enklere»

Og jammen er det mye jeg har gjort annerledes og bedre denne gangen, for å legge til rette for at valpene skal bli trygge og harmoniske hunder, og for å forebygge atferdsutfordringer senere,

 

Jeg har i mye større grad fokusert på selvstendighet, selvtillit og trygghet. Valg og initiativ har vært en stor del av hverdagen helt fra start.

Både miljøtreningen og sosialiseringen har vært mer tilpasset og bevisst. Jeg har aktivt observert språket deres ovenfor meg, hverandre og andre hunder, slik at jeg kan forebygge dårlige erfaringer og dermed utfordringer (som for eksempel utagering) senere.

Hjemme-alene-treningen har jeg også hatt et mer våkent forhold til. Jeg har hatt hund med separasjonsangst tidligere, og vil gjøre alt jeg kan for å unngå å få det igjen.

Ro-trening og håndteringstrening har hatt en større plass, enn da jeg hadde valp sist. Jeg har også vært mer bestemt på hvilke øvelser det er viktig at hundene lærer seg – og ikke minst på hva som ikke er så viktig.

 

Samtidig som jeg har vært mer bevisst på hvordan jeg gjør ting, har jeg også vært mye mer avslappet. Jeg har stolt på at så lenge jeg setter selvtillit og mestring først, dekker deres individuelle behov, og lytter til språket deres, så vil det bli bra! Det å ha kunnskap om atferd og forebygging av atferdsutfordringer gir meg en trygghet jeg ikke hadde tidligere.

Det gjør at jeg kan slappe av og virkelig nyte valp- og unghundtiden – selv om ikke alt er 100% på plass enda.

Og det er jammen glad for! Jeg leser hva slags råd som flyr rundt i Facebookgrupper, og jeg blir helt stressa og mentalt utslitt bare av å tenke på å skulle følge alle disse (ofte motstridende) rådene!

Kjenner du deg igjen i akkurat det, så anbefaler jeg virkelig at du heller lærer deg nok om hund og atferd til å kunne ta gode valg for DIN hund selv, i stedet for å spørre på Facebook. Det er nok mye mindre utmattende enn å forsøke å følge alle de rådene du kan få der.

Dessuten er det kunnskap du tar med deg videre, og som gjør deg til en bedre hundeeier. Det gir deg en indre ro, uansett hvor i livet hunden din er!

 

Jeg synes det er så viktig at så mange som mulig skal skal kjenne på følelsen av å stå støtt og nyte denne viktige tiden – som man tross alt aldri får tilbake.

Jeg vil at du skal føle deg trygg på hva du gjør og hvorfor du gjør det. Jeg vil at du skal ha kunskapen, tryggheten og støtten du trenger for å komme gjennom valp- og unghundtiden på en god måte, og komme ut på andre siden med en trygg og harmonisk hund!


Sammen med minde fantastiske kollegaer Unni (dronningen av valp og unghundkurs) og Cassandra (som er rå på atferd!) har jeg laget VALP- OG UNGHUNDKURSET (Oh yes: jeg tillater meg å skrive det med store bokstaver!) som vil gi deg dette.


Om kurset:

Dette er et onlinekurs med oppstart i september. Kurset går over 8 uker. Jeg vil på ingen måte fraråde deg å dra på et lokalt kurs hvor dere får god trening i å være sammen med andre hunder, men det er visse fordeler med å gå et onlinekurs også (ja, takk – begge deler, som Ole Brum sa).


Her vil du få grundige forelesninger om temaer det er viktig at du som har valp og unghund kan noe om. Dette vil hjelpe deg å forstå hunden din og atferden dens, forbygge atferdsutfordringer og stå trygt i de valgene du tar. 

Online har man også en helt annen mulighet til å adressere utfordringer som skjer hjemme. Veldig mange hunder er englebarn på kurs, det er hjemme utfordringene dukker opp. Vi har ikke bare én time i uka, hvor alt skal gjøres og besvares. Vi har både spørretimer, og en Facebookgruppe hvor du kan få svar på det du lurer på, støtte og tilbakemeldinger.

Vi har heller ikke glemt de viktige hverdagsøvelsene. Hver uke får du steg for steg treningsvideoer nye nyttige øvelser å trene på (og vi har slengt med noen triks - bare for gøy!). Også disse kan du få tilbakemelding på og hjelp med i gruppa vår. 

Nevnte jeg at du få hele tre atferdskonsulenter med «på kjøpet», som vil veilede deg og heie på deg gjennom hele kurset?

 

Hvis du tenker at dette kurset kan være noe for deg, vil jeg invitere deg til å bli med nå denne første runden. Denne gangen får du nemlig BETA-pris på 1490,- Du får kurset billigere enn det som blir normalpris, mot at du har litt tålmodighet med oss, hvis noe av det tekniske ikke helt virker som det skal på første forsøk.

Ta en titt her for å lese mer om kurset, se hvilke øvelser og temaer som er med, eller for å melde deg på:
https://www.spirehundeskole.no/valp-og-oppvekst

 

Gratis nettforelesning om selvtillitsbygging, stressredusering og mental aktivisering

I denne nettforelesningen vil du lære om

  • Hvordan du kan bygge opp hundens selvtillit
  • Hvordan du kan redusere stress
  • Mental aktivisering - Hva er det? Hvordan gjøre det? Ideer og inspirasjon
  • TRYGGHund-klubben - Hva er det, og hvem er den for? 
Få tilgang til webinaret her

Gratis ressurser 

Få en TRYGGERE Hund
Slik får du tryggere, gladere og mindre stressa hund  
Se mer
Livet med sensitiv hund 
Dette heftet tar opp mange av de vanskelige tankene og følelsene som kan komme.
Se mer
25 ideer til Mental aktivisering
Nå skal ikke du og hunden behøve å kjede dere!
Se mer
Gå pent i bånd og passering
Vil du ha en hund som kan gå pent i bånd og møte andre på enrolig og høflig måte?
Se mer

Vil du ha eposter om hund, hundetrening og atferd?

Du kan når som helst melde deg av epostlista igjen

Siste bloggposter

Atferdsmedisinering

Mar 21, 2024

Bjeffing - Hva kan vi gjøre?

Ressursforsvar - Hva kan man gjøre?

Hvorfor JEG ikke bruker ordet "NEI" til hundene mine

Flere bloggposter kan du finne her