Ikke la fremmede lokke til seg din usikre hund med godbit

Vårt første instinkt når vi møter en hund som er redd, er ofte å ville tilby hunden en godbit. Vil vil jo så gjerne at hunden skal like oss! Møter vi noen som hunden vår er usikker på, gir vi gjerne vedkommede en godbit som han/hun kan gi hunden vår. 

Det blir ofte en situasjon hvor den fremmede holder frem godbiten og lokker hunden til seg. Svært ofte vil hunden strekke seg frem etter godbiten og ta den. Vi antar at hunden har gjort fremskritt, og at hunden nå vil være tryggere på fremmede den møter i fremtiden. 

Noen ganger kan det ende på den måten, men altfor ofte kan dette slå feil ut. Det kan faktisk gjøre usikkerheten verre.


Hunden kan bli så fokusert på denne godbiten, at den ikke ser hvor nære den er det «skumle» mennesket, før godbiten er borte. Da er den helt inntil mennesker, det er ingen godbiter som kan distrahere, og hunden kan få en skikkelig «OH SHIT» opplevelse! Det er en vond følelse hunden vil huske neste gang den befinner seg i en situasjon med et menneske den er usikker på.

Tenk deg at hunden på bildet plutselig innser hvor nære han er mennesket som står bøyd over han, i det godbiten er vekk.


Det å gjøre hunden vant til å skulle gå bort til mennesker den er redd for, få en godbit, for deretter å skynde seg vekk, kan gjøre at farlige situasjoner oppstår.

Dersom mennesket ikke oppfører seg som hunden forventer, kan hunden reagere med kraftig frykt, og til og med aggressivitet.

La hunden heller nærme seg det skumle mennesket i sitt eget tempo. Hvis godbiter skal gis, bør det komme fra deg, som hunden kjenner og er trygg på.

Få gjerne hjelp av noen som vet hva du trener på, slik at du kan fokusere på hunden din. Begynn med gradvis tilvenning, og eventuelt motbetinging, med de type menneskene hunden reagerer minst på. Når hunden er komfortabel med denne type mennesker, kan dere begynne treningen på det hunden reagerer nest-minst på. Det å gå tur sammen, med god nok avstand, kan være en fin begynnelse på treningen. 

 

 

 

Gratis ressurser 

Få en TRYGGERE Hund
Slik får du tryggere, gladere og mindre stressa hund  
Se mer
Livet med sensitiv hund 
Dette heftet tar opp mange av de vanskelige tankene og følelsene som kan komme.
Se mer
25 ideer til Mental aktivisering
Nå skal ikke du og hunden behøve å kjede dere!
Se mer
Gå pent i bånd og passering
Vil du ha en hund som kan gå pent i bånd og møte andre på enrolig og høflig måte?
Se mer

Vil du ha eposter om hund, hundetrening og atferd?

Du kan når som helst melde deg av epostlista igjen

Siste bloggposter

Bjeffing - Hva kan vi gjøre?

Feb 14, 2024

Ressursforsvar - Hva kan man gjøre?

Hvorfor JEG ikke bruker ordet "NEI" til hundene mine

"Når hunden min ser andre hunder, vil den ikke ha godbiter og jeg ...

Flere bloggposter kan du finne her