Massasje og rehabilitering


Jeg foretar undersøkelse, opptrening og behandling av muskler og ledd, skadeforebyggende, eller etter sykdom/skade.

 

Rehabilitering

 

Dersom hunden har hatt en skade eller operasjon, vært påvirket av sykdom, eller har vært lite aktiv i en periode, kan rehabilitering å få hunden tilbake i så god form som overhodet mulig.

Ved å få kartlagt et evt. problem før det blir alvorlig kan vi med riktig trening og behandling forebygge at problemet blir større.

Innen en hund viser at den har vondt, har den sansynligvis gått med smerter lenge. Dette gjelder spesielt kroniske smertetilstander.  

Jeg anbefaler derfor at du får sjekket din hund regelmessig. Slik kan du unngå store og smertefulle problemer.   Ved symptomer bør hunden sjekkes med en gang. 

 

 

 

Massasje har mange fordeler

 

Det blir heldigvis mer og mer vanlig å gi hundene våre massasje. Ikke mange andre behandlingsformer gir både fysisk og psykisk velvære slik massasje gjør.

Massasje kan med fordel gies forebyggende og for hundens velvære. Ved hjelp av massasjeteknikker kan vi forebygge skader, stimulere hundens immunsystem og sirkulasjon og øke hundens yteevne.

Massasje kan hjelpe hunden å komme raskere tilbake til normalt hvis en skade først har oppstått, og kan brukes til å behandle en rekke kroniske tilstander i muskler og vev.

Massasje frigjør smertelindrende hormoner. Det er viktig å forhindre at smertetilstander blir kroniske. Innen hunden viser tegn til smerte, har den ofte hatt vondt en god stund. Forebyggende massasje kan avdekke og lindre slike smertetilstander.

Massasje kan også bidra til å redusere og forebygge atferdsutfordringer. Ved massasje frigjøres et antistresshormon kalt oxytocin. Dette hormonet er viktig for blant annet ro, avslapping og konsentrasjon.

 

 
 
Ta kontakt hvis du vil bestille time, eller dersom du lurer på om jeg kan hjelpe deg og hunden din.